Историята на тениската

тениската, която в днешно време е толкова популярна навсякъде на планетата, трябваше да издържи множество противоречиви спорове, докато не беше прието като парче облекло самостоятелно.
Колкото и смешно да звучи днес, тениските започнаха като бельо. Това не беше сутиен; Това не беше Zephyr или Knickers, а тениската. По време на Първата световна война американските войници се занимаваха с топлини в мисията си и те видяха, че европейците се занимават с летните загрявания много по-лесно, защото имаха леки памучни тениски като бельо, докато американците имаха вълна. И така, първото място, където тениската е намерена, е Европа, а през там е достигнало до целия свят. По време на Втората световна война всеки войник имаше тениска като бельо.
Онези времена мода не беше приета толкова лесно, колкото днес, всеки нов елемент на облеклото трябваше да издържи силна критика, преди да бъде толериран и поради тази причина носена.
Холивудската индустрия значително допринесе за тениските, развиващи се от статут на бельо, до този на елемент на облеклото самостоятелно. Джон Уейн, Марлон Брандо и Джеймс Дийн бяха първите, които шокираха публиката, носейки бельото си по националната телевизия.
Историята на тениските Marlon Brando носеше тениската си, изтръгнато във филма си „A Street Cared Desire“, докато Джеймс Дийн носеше тениската си, без нищо да я покрива във филма си „Rebel без причина“. Поради темата на филма, тениската също се считаше за символ за младежки бунт и се смяташе за готин и най-накрая приет.
Името на тениските, тениската, идва от лесната си форма, буквата „T“ и в края на световните войни историята на тениските е на път да приключи.

0/5 (0 отзиви)